16 Ağustos 2021 Pazartesi

Milli Eğitim Bakanlığının verilerine göre Türkiye’de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde 18 milyon 241 bin 881 öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerin çoğu resmi olarak dün okullarımızı doldurdu. BİL Kolejlerimizde de ilk ders zilini okullarımızı ziyaret ederek çaldık.

Okula girdiğim andan itibaren öğretmenlerimizdeki o tatlı telaşı, heyecanı görünce “işte bu! Artık o güzel koşturmacaya başladık” dedim. Tören saati yaklaşırken öğrencilerin okullara girişlerindeki düzeni, gözlerindeki ışıltıyı görünce daha da mutlu oldum. Evet okullarımızda servisler ve güvenlik ile başlayan tedbirler çok sıkıydı ama gördüm ki öğrencilerimizde bu kurallara çok dikkat ediyorlar. Yani öğrencilerimizde okula gelmek için iradelerini ortaya koymuşlar. Okul kapısından içeri bayramlaşır gibi girdik, çünkü bizim bayramımızda dün. Her öğrencimizle tek tek ilgilenildi, yönlendirildi. Koridorlar, derslikler ve bahçelerimiz cıvıl cıvıl öğrencilerimize kavuştu.

Şimdi birlikte bu heyecanı devam ettirecek disiplini sağlam tutma zamanı. Rehavete kapılmadan, önlemleri aksatmadan eğitim öğretime devam edeceğiz. Yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin her birine ayrı ayrı görevler düşüyor. Bu görevleri yerine getirdiğimiz sürece hiçbir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Ama bu görevlerden sorumlu en önemli birimlerin başında okul destek birimleri ve hizmetliler de bulunuyor. Öğrencilerimizin eğitim serüveninde okula gelirken karşılaştıkları servis görevlilerinden, teneffüslerde uğradıkları kantin görevlilerine, okul temizliğimizi yapan hizmetlilerden yemekhane görevlilerine herkesin bu disipline sahip olması ve uyması gerekiyor.

BİL’de Güçlüyüz sloganıyla tüm personelimize aidiyet duygunu ve kurum kültürünü en başından itibaren hissettiriyoruz. Okul Destek Birimleri Hizmet İçi Eğitim Programı tüm kadroya, özellikle Rehberlik Birimi ile verilirken bu kültürü yaymayı hedefledik.

Eğer mutlu öğrenci ve veli görmek istiyorsak okullarımızı yaşatan öğretmen ve destek birimlerinin de mutlu olması çok önemli. Bu mutluluğu ancak kurum kültürüne sahip, birlikte olduğumuzda güçlü olduğumuzun farkında olan okul liderlerimiz sayesinde yapacağız. Ben ilk ders zili programı çerçevesinde ziyaret ettiğim ve haberlerini aldığım okullarımızda bir şeyi net olarak gördüm. Biz BİL’De GÜÇLÜYÜZ!

Osman ÖZŞEN

BİL Eğitim Kurumları

IT ve Eğitim teknolojileri Koordinatörü